Toppbild

Studiobar Subtopia

Studiobar är en branschmässa och mötesplats för dig på teknik- och produktionssidan inom TV, film, musik och event

Foto Alex Hinchcliffe

Fortsätt läsa

Studiobar är en unik mässa och mötesplats för dig på teknik- och produktionssidan inom TV, film, musik och event. Vi är först i Sverige med att utmana branscherna till nya samarbeten och skapa en grogrund för innovation och möten mellan leverantörerna själva.

Mötesplats
Studiobar är en naturlig mötesplats för att hitta nya kontakter och bygga nya nätverk. Som egen företagare och frilansare är det en perfekt plats att lära känna andra inom branschen. Det är ett tillfälle att lyssna till spännande föreläsare och se nyheter inom teknik i både era egna och närliggande affärsområden.

Deltagare
Vi försöker inte vara den största mässan, utan den som ger mer personliga relationer. Mässan är öppen för alla som vill hitta leverantörer, nya lösningar och samarbeten inom event, film, TV och musik.

Besökarna på Studiobar är exempelvis projektledare, produktionsledare, eventmanagers, ljud- och ljustekniker, bildproducenter, ljusdesigners, scenografer, TV- och filmfotografer, kranskötare, stagehands, klippare, scriptor, studiomän, kostymörer m.fl.

LYSSNA PÅ DE 3 PANELSAMTALEN FRÅN STUDIOBAR 2015

Studiobar 2015: Panelsamtal Digital

– Vilka möjligheter skapar den digitala utvecklingen inom film och TV?

När euforin eller skrämselhickan för digitaliseringen har lagt sig ser vi fram emot nya möjligheter att skapa och distribuera innehåll. Hög förändringstakt ger nya förutsättningar för berättandet, upplevelsen, yrkesrollerna och arbetsvillkoren. Panelen tar sig an dessa frågor med fokus på de som arbetar i branschen och perspektivet är förutsättningarna i en nära framtid.

I panelen: Catharina Gilljam (SVT), Hjalmar Palmgren (SFI), Jesper Pauli (Medieinstitutet), Owe Svensson (ljudtekniker), Claes Dietmann (Executive producer FIDO).

Studiobar 2015: Panelsamtal Film

– Innovation, produktion och distribution. Om konsten att göra nytt och tänka framåt.

Att distribuera och skapa innehåll inom rörlig bild handlar denna panel om. Vi får exempel på vad och hur man kan göra. Förändringen är redan här men hur flyttar vi in oss i det nya och gör det ännu bättre? Filmregionen och FAS har bjudit in producenten Anna Wallmark, som ligger bakom webserier som Full Patte och Portkod 1525 samt Michael Werner, mannen bakom Boxer, Magine och nu Flow Network.

I panelen: Anna Wallmark (Eyeworks), Michael Werner (Flow Network), Beata Mannheimer konsulent utveckling (Filmregionen), Erika Edman ordförande FAS och producent (Eyeworks).

Studiobar 2015: Panelsamtal Live

– Hur blir vi bäst på live eftersom livet inte bara är digitalt?

Live ökar och har t. ex på musiksidan blivit lika stort omsättningsmässigt som upphovsrätt och skivbolag tillsammans. Via sociala medier är det lättare att nå ut med budskap och kanske är det så att behovet att mötas i verkligheten ökar när man kan mötas så lätt digitalt? Hur behöver vi arbeta och vad krävs för att fortsätta att utveckla live? Vad är vi bra på och vad ska vi bli bättre på?

I panelen: Ingmari Pagenkemper (Södra teatern), Kristian Franck (Visual Act), Stefan Papangelis (vd Upplev Norrköping) och Patrik Tengwall (Event Director, Stockholm Globe Arenas).

utvecklas_filmbyn_studiobar_liten1

Dagsljus var utställare på Studiobar 2014. Fotograf Alex Hinchcliffe

utvecklas_filmbyn_studiobar_liten2

Youtube var föreläsare och utställare på Studiobar 2014. Fotograf Alex Hinchcliffe

utvecklas_filmbyn_studiobar_liten3

Studiobar 2014 bjöd på ett digert föreläsningsprogram. Fotograf Alex Hinchcliffe