Toppbild

Subcase

Nordisk och baltisk mässa för samtida cirkus

Subcase är cirkusmässa och mötesplats som syftar till att skapa relationer mellan svenska, nordiska och baltiska artister och arrangörer. Mässan grundades 2009 och har sedan dess genomförts 10 gånger. Sedan dess senaste upplaga 2019 har Subtopia fokuserat på att utveckla den regionala festivalen CirkusMania.

Nu återintroducerar vi Subcase i en minimerad version, i samarbete med nordiska och baltiska partners.

Den 18 februari 2021 kommer Subcase att bestå av pitch-presentationer och tryggt nätverkande. För att artister och arrangörer som inte har sin bas i Stockholm ska kunna medverka kommer Subcase att anordnas online. Om restriktionerna tillåter kommer evenemanget också att äga rum live i Subtopia.

Det kommande Subcase presenterar inga föreställningar live. Online-versionen släpps och det eventuella live-evenemanget äger emellertid rum samtidigt som festivalen CirkusMania i februari 2021.

Artister som är intresserade av att pitcha projekt hittar mer info i Guide to applying och ansöker här. Endast kompanier baserade i de nordiska och baltiska länderna kan ansöka.

Information för arrangörer om att delta kommer att släppas i december.

En workshop för nordiska och baltiska arrangörer och artister på temat representation kommer att äga rum i samband med Subcase. Mer information kommer i december.

 

Subcase 2021 är ett samarbete mellan Subtopia, Performing Arts Hub Norway, CircusInfo Finland och Lithuanian Dance Information Centre. Med stöd av Kulturrådet, Nordisk Kulturfond, Kulturkontakt Nord, Region Stockholm och Botkyrka kommun.