Toppbild

Trä, folk & verktyg 2018

För andra året presenterar Slöjd Stockholm festivalen för slöjd och snickeri i samarbeta med Subtopia. Det spelar ingen roll om du är en nyfiken nybörjare eller en erfaren hantverkare, här finns något för alla! Välkomna till Subtopia 15-16 september

Fortsätt läsa

“Trä, folk och verktyg” är mötesplatsen för dig av rätta virket. En slöjdfestival där du träffar inspirerande människor och lär dig nya saker, allt från att slipa och renovera verktyg till att känna igen olika träslag. Det spelar ingen roll om du är en nyfiken nybörjare eller en erfaren hantverkare, här finns något för alla!

Hela programmet finns på www.slojdfestival.se (uppdateras kontinuerligt).

Biljetter köper du här: www.slojdfestival.se/biljetter.
Vuxen 400 kr, studenter och ungdom 200 kr, upp till 14 år gratis.


Aktiviteter på festivalen

Prova-på

Allt från att lära dig såga rakt, tälja slätt och hyvla plant, till renovering och underhåll av verktyg, fönsterrenovering och timring med mera.

Workshops

T.ex. grunderna i hur du hanterar yxa och kniv eller hur du med enkla medel och låg budget gör dina egna hjälpmedel och verktyg.

Demonstrationer

Skickliga snickare och slöjdare visar hur de: bygger en möbel, tillverkar egna profilhyvlar eller klyver stockar med kilar och slägga.

Föreläsningar

Vi uppmärksammar ämnen såsom arkitektur, verktygstillverkning, restaurering och samlande av dem, träkunskap, personliga resor och tekniska djupdykningar.

Festivalen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Subtopia.