Sinfonia Volante

En vacker och sprudlande föreställning där klassisk musik och luftakrobatik möts i symbios.

Sinfonia Volante föreställning med väggakrobater och flygande musiker

  • Tillgänglighetsanpassat
  • Wi-Fi
  • Toalett
  • Parkering

Högt ovanför publikens huvuden utspelar sig en cirkusföreställning där akrobater svävar tyngdlöst till toner av klassisk musik. Lekfullt tar artisterna över luftrummet och gör det till sin scen. Välkommen på en musikalisk flygtur!

Sinfonia Volante är en vacker och sprudlande föreställning där klassisk musik och luftakrobatik möts i symbios. Föreställningen utspelar sig på en 12 meter hög metallrigg som akrobaterna tar sig an med imponerande skicklighet. Även musikerna hänger i riggen och spelar. Här samspelar musik och cirkus i en ömsom vild, ömsom andäktig föreställning.
– Ibland blir man överväldigad när man tittar på ett hav eller ett berg, säger Magali Bancel som är regissör för föreställningen. Världen är så stor och man själv är så liten! I allt det oerhörda kan man ändå känna tillhörighet. Det är det vi vill att publiken ska uppleva! Något jättelikt presenteras för dem och de får känna att de är del av något större.

Akrobater och musiker i samspel 12 meter upp i luften

Föreställningen hade premiär i september 2022 och är skapad i ett samarbete mellan cirkuskompaniet Cirk-L och musiker från Norrköpings Symfoniorkester. De musikaliska influenserna märks inte minst i föreställningens titel. Sinfonia Volante är italienska och betyder flygande symfoni och här har musik och akrobatik vuxit fram tillsammans. 

Den nyskrivna musiken har skapats utifrån akrobatiken, förklarar Magali. De har utgått från den pendel som styr akrobaternas rörelser och komponerat därefter. 
– Det känns väldigt naturligt att experimentera med cirkus och musik. Musik spelas ofta i bakgrunden till det som presenteras på scen. Här vill vi istället att musikerna ska vara med fysiskt, att musiken ska vara fysisk.

Mer om evenemanget

Föreställningen spelas på Hangaren i Alby (Albyvägen 38) och har en rekommenderad ålder från 7 år. Foajé med kafé och bar öppnar 60 min innan föreställning. Föreställningens speltid är 45 min. Kortfilmen Gjuteri av drömmar av Aino Ihanainen och Alexander Weibel Weibel visas i foajén före och efter föreställningen. Kortfilmen är 10 min och är producerad av JONK! Scenkonst. Biljettpriser är 200 kr för ordinarie och 150 kr reducerat pris. Rullstolsplatser bokas via biljetter@subtopia.se

Medverkande Sinfonia Volante

Idé och koncept: Mattias Lindström och Magali Bancel
Regi: Magali Bancel
Konstruktion och kreativ rigging: Mattias Lindström
Cirkusartister: Elsa Näslund, Emelie Sandberg, Anna Gehlin, Mira Leonard och Mattias Lindström
Kompositör och musiker på scen: Martin Orraryd, Delphine Constantin-Reznik och Johan Wiklund från Norrköping symfoniorkester
Ljusdesign: Anna Tubiana
Kostymdesign: Magnus Möllerstedt
Ljuddesign: Lars Bomanson och Anders Bagler
Riggare: Peter Hjelmqvist

Föreställningen är producerad av Cirk-L och NyCirkus Öst i samarbete med Östgötateatern och Norrköpings Symfoniorkester.

torsdag december 29, 2022
19:00
20:00
fredag december 30, 2022
16:00
17:00
fredag januari 6, 2023
16:00
17:00
lördag januari 7, 2023
16:00
17:00
Hitta hit
Hitta hit med hjälp av Google Maps
Albyvägen 38, 145 59 Norsborg

Lokalinformation

Hangaren
Har du några frågor?