Teknisk samordnare

Subtopia söker teknisk samordnare för heltidsanställning

Subtopia söker teknisk samordnare för heltidsanställning

Nu söker vi dig som vill anta utmaningen som teknisk samordnare på Subtopia. Gillar du att ta ansvar och tänka kreativt kring tekniska lösningar och helhetskoncept med ett starkt grundat säkerhetstänk är du personen för oss.

Om Subtopia

Subtopia är en 15 000 kvm stor produktionsplats för kultur, upplevelser och möten lokaliserat i Botkyrka, Alby.  Hos oss hittar du bl.a. artister, filmproducenter, cirkuskompanier, dekormakare, ideella föreningar, sociala entreprenörer och andra kreativa företag. Subtopia är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och fungerar som utförare av Botkyrka kommuns satsning inom kultur och kreativa näringar. Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I Botkyrka kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.

Subtopias mål är att möjliggöra konst och samhällsbyggande kulturproduktion på alla nivåer, såväl ideellt som kommersiellt och tillsammans med aktörerna i området. Subtopia erbjuder lokaler såväl för fasta hyresgäster, som till kommersiella korttidsuthyrningar. 

Subtopia driver en av Stockholmsområdets mest flexibla multiarenor Hangaren där vi varvar internationella gästspel av cirkusföreställningar med uthyrning av lokalen till externa event, produktionsrepetitioner, film- och TV-inspelningar.

Vi erbjuder dig en kreativ och omväxlande arbetsplats där du får arbeta inom flera branschområden. Du arbetar nära såväl cirkusartister som tv-produktioner, den lilla konferensen och stora företagsevent. Du får goda möjligheter till fortbildning och utveckling inom din tjänst och vi lägger stor vikt vid allas delaktighet i platsens utveckling.

Om tjänsten teknisk samordnare

Som teknisk samordnare på Subtopia varierar ditt arbete mellan att vara helhetsansvarig för scen-och arrangemangstekniska lösningar till att vara experten på lokalernas kapacitet gentemot externa tekniska team som kommer in och jobbar med tillfälliga produktioner. Detta innebär att arbetet varierar från att vara inne i produktioner till att vara platsens mottagande tekniska kompetens då externa produktionsteam hyr in sig. Som ansvarig för scen- och arrangemangstekniska lösningar har den tekniske samordnaren det tekniska helhetsansvaret från den lilla konferensen till en stor scenproduktion. Du kommer att samordna, tidsplanera, riskbedöma, budgetera, arbetsleda och tillsätta tillfälligt inhyrd riggteknisk personal.

Tjänsten innefattar även att jobba operativt och strategiskt med säkerhet inom området kopplat till de olika arrangemangen som utförs i Subtopias lokaler. 
Tjänsten förutsätter att du kan jobba självständigt, leda ett team men även ingå i ett team. Du kommer att ingå i Subtopias fastighet- och teknikavdelning men jobba väldigt nära och samarbeta med producenterna inom två av Subtopias avdelningar  – Cirkus och Arrangemang.

Din primära arbetsplats är på Subtopia men visst arbete kan förekomma bolagsövergripande.
Etablerade processer och rutiner finns som vi gärna ser att du är med och vidareutvecklar. 

Den tekniska samordnarens roll är varierande. Exempel på arbetsuppgifter: 

 • Ansvara för teknisk planering och utförande inkl. budgetering i samband med de gästspel inom cirkus som Subtopia programmerar.
 • Stötta upp externa tekniska team (kunder) som är på plats i samband med evenemang, TV, filminspelningar och konserter. Detta innebär allt från att offerera och tillhandahålla scen, tross och läktare till att vara expert på lokalens elförsörjning. Allt för att hjälpa kunden i sin planering.
 • Förvalta och utveckla Subtopias rigg-, scen- och arrangemangsteknik.
 • Boka och arbetsleda riggteknisk personal i samband med riggning av lokaler och studior 
 • Jobba strategiskt och operativt med säkerhet inom scen och rigg 
 • Utveckla arrangemangs- och scentekniken i våra lokaler. 

Kvalifikationer

För att axla denna roll som Teknisk samordnare ser vi att du har en dokumenterad erfarenhet från liknande arbete. I mötet med kunder ser vi att du tar initiativ till kreativa lösningar och är en relationsbyggare. Vi ser att du är nyfiken och gillar att fördjupa din kunskap inom teknik. För att trivas i rollen behöver du gilla att vara inne i flera olika processer samtidigt, där arbetsbelastningen och förutsättningar kan variera, förändringar kommer plötsligt och du måste kunna omprioritera med kort varsel. 

Krav

 • Körkort B
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av riggning för ljud, ljus och scenteknik
 • Scenteknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Dokumenterad erfarenhet av att samordna och självständigt driva projekt
 • Minimum 5 års yrkeserfarenhet inom liknande område
 • Erfarenhet av arbetsledning 

Meriterande

 • Erfarenhet av riggning av cirkus.
 • Jobbat i CAD
 • Truckkort
 • Skylift förarbevis
 • Heta arbeten
 • Ett bra nätverk bland teknikleverantörer

Egenskaper

Du bör vara lugn och trygg i din yrkesroll och vi ser att du är en kommunikativ person som kan förmedla din kunskap i både tal och skrift på svenska och engelska obehindrat. Du är självgående, ansvarsfull och serviceinriktad. Vi ser att du är en god relationsbyggare med stor social kompetens.

Tjänsten och ansökan

Tjänsten innebär en anställning på Subtopia, en del av Upplev Botkyrka AB som är ett av Botkyrka kommun helägt bolag.
 
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tjänsten innefattar kvälls- och helgarbete.
Upplev Botkyrka AB har kollektivavtal via Folkets hus och parker-Fremia.
Läs mer om Subtopia.
Se vad som händer i våra studios och lokaler.
 
Skicka din ansökan och CV till 
info@subtopia.se  Märk mejlet med rubriken ”Teknisk samordnare 2023”. 
Sista ansökningsdag 9 december 2022.
Tillträde januari eller enligt överenskommelse.
Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag. 
 
Arbetsgivare
Upplev Botkyrka AB är arbetsgivare och vår riksorganisation är Folkets hus och parker -Fremia, 
 
Kontaktpersoner
Cathrine Zander, chef Subtopia
cathrine.zander@subtopia.se
 
Kristina Hagos, chef arrangemang
kristina.hagos@subtopia.se
 
Arbetsplats
Subtopia
Rotemannavägen 10
145 57 Norsborg

Övrigt

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekrytering.

Cathrine Zander
Kristina Hagos