Toppbild

ECF-hubb

Subtopia var en del av ECF-projektet Connected Actions for the Commons som samlade sex hubbar i Europa som arbetar med konst och kultur som verktyg för demokrati

Foto: Klara G

Fortsätt läsa

Subtopia har under en treårsperiod deltagit i ett projekt drivet av European Cultural Foundation (ECF) som samlat sex hubbar i Europa som arbetar med konst och kultur som verktyg för demokrati. Syftet var att lyfta kulturens betydelse för demokratin och samtidigt skapa utbyte mellan hubbarna. Utöver Subtopia (Botkyrka, Sverige) deltog Platoniq Goteo (Barcelona, Spanien), Krytyka Polityczna (Warszawa, Polen), Culture 2 Commons (Zagreb, Kroatien), Oberliht (Chisinau, Moldavien) och Les Têtes de l´ Art (Marseille, Frankrike).

Projektet fick namnet Connected Actions for the Commons. Fokus låg på det gemensamma, det offentliga rummet, kultur och ekonomi och ett påvisande av kulturens potential för ett mer demokratiskt Europa. Bland annat arrangerades tre Idea Camp där det första genomfördes i Subtopia, läs mer om det i menyn till höger.

Projektet avslutades våren 2017 och därefter har Subtopia fortsatt arbetet tillsammans med flera av de andra hubbarna, bland annat i projektet Reside som har stöd av Svenska Institutet.

Läs mer omConnected Actions for the Commons och utkomsten av det här:

www.culturalfoundation.eu/connected-action