Toppbild

Om Subtopia

Subtopia är ett centrum för konst, kultur och social innovation
Photo: Klara G

Fortsätt läsa
Se video

Subtopia är ett centrum för konst, kultur och social innovation

Det kreativa klustret Subtopia finner du söder om Stockholm, i Botkyrka kommun. Hos oss arbetar artister, filmproducenter, cirkuskompanier, ideella föreningar och andra kreatörer med konst och kultur. En del jobbar på att förverkliga sina drömmar och kanske även göra världen lite bättre. Andra driver redan framgångsrika företag.

Subtopia hyser nära 80 organisationer, företag samt utbildningar, och mer än 200 personer kommer hit och arbetar varje dag. Vi fyller våra 15 000 kvm med bland annat samtida cirkus, filmstudior, urban konst, dans, musik och en massa mer. Subtopia är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka och vi fungerar som centrum för Botkyrka kommuns satsning på kultur och kreativa näringar.

Subtopia är involverat i en rad olika projekt; cirkusproduktioner, filmproduktionsstöd, stadsutveckling, inkubatorverksamhet och kommersiella events, för att nämna några. Våra samarbetspartners är allt från lokala ungdomsföreningar till internationella nätverk av kulturhus. Sedan 2010 driver vi även Hangaren Subtopia, vår scen för samtida cirkus.

Subtopia är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka och vi fungerar som centrum för Botkyrka kommuns satsning på kreativa näringar.

Vår metod

Subtopia arbetar strategiskt för att gynna innovation och kreativitet utifrån arbetsmetoden Quadro Helix. Det innebär att de fyra sektorerna kultur, näringsliv, utbildning och forskning samt socialt engagemang samverkar. Vilket skapar förutsättningar för att människor, idéer och organisationer utvecklas på ett hållbart sätt. Dessa fyra sektorer finns med som byggstenar i Subtopias projekt, samarbeten och i vårt dagliga arbete. På Subtopia och i de projekt vi arbetar med, samverkar amatörer, talanger och excellens. Att låta dessa inspirera varandra bidrar till att göra Subtopia till en dynamisk mötesplats.

omsubtopia_varmetod

Foto Björn Babba Callius