Toppbild

Om Subtopia

Subtopia är ett centrum för konst, kultur och socialt engagemang
Illustration Iwa Herdensjö

Se video

Subtopia är ett centrum för konst, kultur och socialt engagemang

Söder om Stockholm, i Botkyrka kommun, hittar du det kreativa klustret Subtopia. Hos oss arbetar artister, filmproducenter, cirkuskompanier, ideella föreningar och andra kreatörer med att förverkliga sina drömmar och göra världen lite bättre.

Subtopias huvudsakliga fokus ligger på samtida cirkusproduktion, film- och medieproduktion samt urban konst men vi verkar inom en mångfald av konstformer såsom musik, dans, teater, design med mera.

Subtopias kluster

I Subtopias kluster finns totalt 15000 kvm lokalyta. Utöver Subtopias kärnverksamhet huserar här organisationer och företag som arbetar med dekortillverkning, cirkusproduktion, filmutbildning, gemenskapsodling, offentlig konst med mera.  Läs mer om aktörerna i Subtopias kluster.

Produktionshus

Subtopia utvecklar och driver stödjande verksamhet för konstnärer. Vi har bland annat en kulturinkubator, residens och säljmässa för cirkus, konstnärlig ungdomsverksamhet och öppna väggar för konstnärer. Läs mer om Subtopias utvecklingsverksamhet. Dessutom hyr vi ut våra lokaler till allt från tv-produktioner och produktionsrepetitioner till företagsevents och scenproduktioner.  Läs mer om Subtopias lokaler och studior.

 

omsubtopia_varmetod

Foto Björn Babba Callius