Toppbild

Nickis drömevents

E-sport och skidåkning från taket. Nicolette Kozma listar sina drömevents här på Subtopia. Foto Viktor Wallström

Fortsätt läsa

Vad drömmer vår arrangemangsavdelning om för events som aldrig gjorts på Subtopia? Här finns så många olika lokaler och fastigheter som passar till alla möjliga events i diverse storlekar, så det skulle nästan kunna vara vad som helst. Vi blev nyfikna och frågade vår kära projektledare för event och konferens, Nicolette Kozma, vad för drömevenemang hon skulle vilja se här.

Nicki, du kan ju det här med evenemang och har koll på vad vi har för möjligheter här på Subtopia. Om du fick välja fritt mellan alla möjliga sorters arrangemang som vi inte redan haft här, vad skulle du helst vilja se?
E-sport events– Oj kul med drömevents!, hur många får jag?

Max fyra.

– Ok, så svårt att sålla, men jag listar några förslag.

1.

Nummer ett på listan är en internationell E-sport turnering! Tänk dig att förflytta våra svenska stjärnor menockså gaming rockstars från alla möjliga länder hit till Botkyrka, och sända en gigantisk tävling till hela världen, det hade varit universellt cybergalet.

2.

Min tvåa är en freestyletävling inom freeskiing, snowboard eller skate/bmx. Subtopias hangar skulle kunna bli helt crazy bananas, med till exempel en inomhus skate/bmx-bana – ytterområdets utseende är 

Skidor från taket på eventsredan helt rätt för målgruppen och perfekt för att rigga upp ett snyggt tävlingsområde med en pipe, big jump eller med det fantasin erbjuder.

3.

En filmfestival hade passat utmärkt på vårt område, så det är min trea. Då skulle man verkligen kunna utnyttja alla Subtopias lokaler för filmvisning, Hangaren, Studio 3, Loftet, Himmelriket, Paradiset och Tornet. Också perfekt då vi har en film och medieby med många aktörer på Subtopia området.

4.

Som fjärde event tänker jag mig ett stort prova på-evenemang. Det ska ha alla möjliga olika aktiviteter med instruktörer, för att ge barn och ungdomar chansen och inspirationen till att våga prova och bilda nya intressen. Även här skulle Subtopias alla lokaler samt ytterområden passa fantastiskt. I Hangaren skulle man kunna ha mer fysiska prova på aktiviteter, såsom klättervägg, pool för dykning, parkour-bana, cirkusakrobat-station, dansworkshops, hinderbana, extremsports-simulator med mera. I de andra lokalerna skulle man kunna ha mer kreativa prova på-aktiviteter såsom film, fotografi, tv-spelskapande, konsthörna, graffiti, poesi, musik, sång med mera.Graffiti prova på events

Känner ni någon som vill arrangera något av ovanstående event så vet ni att här finns det en projektledare som är pepp! Tack, Nicki!

– Med nöje, och säg till om fler tips på idéer, jag har en hel del på lager!