Utomhusgalleri

I Subtopias utomhusgalleri finns konstnärer från hela världen.

Subtopias utomhusgalleri

På Subtopia har vi ett växande utomhusgalleri med konstnärer från hela världen. Subtopias utomhusgalleri föddes 2011 när Sanna-Lisa Gesang-Gottowt tipsade Subtopia om att den internationellt erkände belgiske konstnären ROA, i samarbete med Stockholms-baserade Scarlett Gallery, letade efter vägg att måla på i Stockholmsregionen. Vi tackade naturligtvis ja. ROAs svartvita muralmålningar finns att beskåda i många länder, bland annat i Brooklyn, USA och i Zaragoza, Spanien.

Sedan första verket av ROA så har Subtopias utomhusgalleri vuxit med nya verk från såväl svenska som internationellt erkända konstnärer. I mer än tio års tid har det sakta vuxit till en av landets främsta platser för att beskåda graffiti. Boka en guidad tur eller gå runt på egen hand, valet är ditt! Längre ner hittar du en karta över konstvandringen på området.

Shai Dahan målar i Subtopia 2013, stock-motion av Anthony Hill, Scarlett Gallery.

Konstvandring på Subtopia

Njut av konst från världens alla hörn och kanter! Där det finns en gul markering på kartan, finns ett konstverk i verkligheten. Om du klickar på markeringen kommer det upp information om verket och dess konstnär. Vill du öppna kartan i ett eget fönster klicka på fyrkants-ikonen i kartans övre högra hörn. Ut och njut av vår konstvandring!

Fler konstnärer som har verk i Subtopias utomhusgalleri

Elena Rosand