Ung kultur: D.I.T.

D.I.T. står för Do It Together (Gör det tillsammans) och det är Subtopias kreativa verksamhet för unga.

D.I.T.  står för Do It Together (Gör det tillsammans). Gillar du t.ex. dans, teater, konst och vill skapa, driva projekt, testa nytt eller bara ha kul tillsammans så har du kommit rätt.

Håll koll i vårt  kalendarium och på  facebook.com/DITSubtopia. Här lägger vi upp workshops, spännande projekt och annat du kan delta i. Har du egna idéer du vill genomföra, hör av dig till Cesar Fulgencio,  cesar.fulgencio@subtopia.se.

Några exempel på vad D.I.T. gör

Drömdeg  är ett stipendium som Botkyrka kommun delar ut till dig som är mellan 13 och 25 år och som och har ett drömprojekt som du vill genomföra. Stipendiet innebär en kort handläggningstid, ekonomiskt stöd och hjälp från en D.I.T. Dröm-coach! Din idé ska genomföras i Botkyrka och vända sig till andra i kommunen. Skolor och föreningar kan inte söka stödet. www.botkyrka.se/dromdeg

Workshops och kurser anordnar D.I.T. flera gånger om året, ofta tillsammans med andra. Vi har haft hiphop-vecka på sportlovet, sommarkurser i t.ex. teater och e-kultur, tankesmedja och dansworkshops.

Praktikanter och sommarjobbare från Botkyrka kommun blir ofta en del av D.I.T. Här är två filmer som Signe och Alma skapade under sin praktikperiod på Subtopia i november 2017.

Fuzion AGK var ett projekt tillsammans med två grundskolor i Alby (Grindtorpsskolan och Kvarnhagsskolan). Eleverna träffades en gång i veckan och skapade tillsammans en föreställning med dans och musik som i slutet av terminen visades för hela Alby. Syftet var att skapa en grund för gemenskap i vårt närområde och ge ungdomarna ett kontaktnät inför framtiden.

utvecklas_dit_liten2
Foto Alex Hinchcliffe

Avtryck var ett samarbetsprojekt mellan ABF Gästriksbygden och D.I.T. Subtopia. 15 unga från Ljusne, Norrsundet, Hofors och Botkyrka skapade tillsammans med en regissör, en dramatiker och en koreograf en dansteaterföreställning om sin plats i världen. Bruksorter och förorter har det gemensamt att de ligger en bit från centrum. Kanske är de stigmatiserade som bråkiga, kanske avfolkade. Hur tänker unga som bor på orter i periferin om sin plats, sig själva och sin framtid?

Cesar Fulgencio