Toppbild

Ät

Subtopias hjärta är restaurangen. Förutom en god lunch kan du även boka catering eller sitta och jobba med en god kopp kaffe.
Foto Subtopia

Restaurang Folkes Subtopia

 

Lunchbuffé vecka 50

Restaurang Folkes Subtopias buffé-rätter för 109 kr inkl salladsbuffé (röror, picklade grönsaker och matiga sallader) nybakat bröd och kaffe.

Måndag
Pulled Pork med koriander, tomatsalsa och tortilla 
Texas `no meat ́ chili med klassiska tillbehör

Tisdag
Fiskgratäng med kokt potatis, dill och citron
Linssoppa med smetana och potatis 
  
Onsdag
Kyckling satay med jordnötssås 
Bakad blomkål med ris vermicelli – ris på arabiskt vis

Torsdag
Sotad Millelax med dillstuvad potatis
Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära samt veganska pannkakor med sylt och grädde

Fredag
Hjortfärsbiffar med vinbärsgelé, potatispuré och svampsås
Svampvariation med rostade rotfrukter 

 

På buffén finns alltid olika alternativ av röror, bröd, sallad, picklade grönsaker och matiga sallader med bla linser, potatis, pasta, matvete och bönor. Kaffe och te ingår på maten. 109 kr/person.  

Folkes hummus 
(serveras alltid med turkiska pickles och pita)
Hummus Masabacha med hela kikärtor
Hummus Matbukha – tomatsås med ägg

Folkes sallader
Rökt laxsallad med en mängd tillbehör
Vi löser även vegansk sallad! Folkes Subtopia jobbar för en hållbar matlagning och kan därför trolla fram rätter från dag till dag, vill du veta vad händer idag – följ dem på instagram: folkes_subtopia.

Restaurang Folkes Subtopia

I Subtopias entré hittar du Folkes, vår restaurang som är träffpunkten för såväl affärsluncher som mysfika. Hos Folkes är matlagning från grunden en självklarhet. De följer säsongens nyanser och utforskar ständigt sin kulinariska omvärld. De har även ett fokus på hållbarhet och jobbar för fler gröna alternativ.

Folkes driver sedan tidigare en omtyckt restaurang i Huddinge. Så här säger kökschefen Emilia Wahlström om etableringen i Alby:

— Vi vill bli det självklara valet av mötesplats i Alby som folk vill resa till och som lokalbefolkningen vill stanna kvar på. Vi vill lära känna området och bli en del av det.