Toppbild

Ät

Subtopias hjärta är restaurangen. Förutom en god lunch kan du även boka catering eller sitta och jobba med en god kopp kaffe.
Foto Subtopia

Restaurang Folkes Subtopia

 

vecka 4

På vår lunch väljer du mellan två alternativ: veganskt eller kött/fisk som serveras direkt från köket. Därefter väljer du dina egna varma och kalla tillbehör på vår gröna buffé som vi noga har valt ut för att passa ditt val av protein. Restaurang Folkes Subtopias buffé-rätter för 109 kr inkl salladsbuffé (röror, picklade grönsaker och matiga sallader) nybakat bröd och kaffe.

Måndag
Fläsklägg med ärtpuré, senapssås och saltgurka  
Indisk Dahl med blomkål och ris

Tisdag
Krämig fiskgratäng med potatispuré 
Grönsaksfyllda Cannelloni i tomatsås 

Onsdag
Rimmad lax med dillstuvad potatis 
Krämig linsgryta med kokt potatis 

Torsdag
Öl kokt Kalops med inkokta rödbetor och smetana  
Borsjtj (rödbetssoppa) med smetana och syltad lök

Fredag
Spätta Grenoble med Kapris betor och brynt smör
Bakade lättrökta betor med Chevré kräm och potatispuré

 

På buffén finns alltid olika alternativ av röror, bröd, sallad, picklade grönsaker och matiga sallader med bla linser, potatis, pasta, matvete och bönor. Kaffe och te ingår på maten. 109 kr/person.  

Folkes hummus 
(serveras alltid med turkiska pickles och pita)
Hummus Masabacha med hela kikärtor
Hummus Matbukha – tomatsås med ägg

Folkes sallader
Rökt laxsallad med en mängd tillbehör
Vi löser även vegansk sallad! Folkes Subtopia jobbar för en hållbar matlagning och kan därför trolla fram rätter från dag till dag, vill du veta vad händer idag – följ dem på instagram: folkes_subtopia.

Restaurang Folkes Subtopia

I Subtopias entré hittar du Folkes, vår restaurang som är träffpunkten för såväl affärsluncher som mysfika. Hos Folkes är matlagning från grunden en självklarhet. De följer säsongens nyanser och utforskar ständigt sin kulinariska omvärld. De har även ett fokus på hållbarhet och jobbar för fler gröna alternativ.

Folkes driver sedan tidigare en omtyckt restaurang i Huddinge. Så här säger kökschefen Emilia Wahlström om etableringen i Alby:

— Vi vill bli det självklara valet av mötesplats i Alby som folk vill resa till och som lokalbefolkningen vill stanna kvar på. Vi vill lära känna området och bli en del av det.