Toppbild

Ät

Subtopias hjärta är restaurangen. Förutom en god lunch kan du även boka catering eller sitta och jobba med en god kopp kaffe.
Foto Subtopia

Fortsätt läsa

Restaurang Folkes Subtopia

 

Lunchbuffé vecka 42

Restaurang Folkes Subtopias buffé-rätter för 109 kr inkl salladsbuffé (röror, picklade grönsaker och matiga sallader) nybakat bröd och kaffe.

Måndag
Lammkorv Merguez med cremé double, pickles och tomatbulgur
Sojabiffar med skördesallad och vegansk rödvinsås

Tisdag
Ölands landskapsfisk, Skrubbskädda, serveras smörstekt med dillkoktpotatis och romsås
Panerad fetaost med chilimajonäs och koriander

Onsdag
Chiligryta på högrev serveras med smetana och nybakat bröd
Ratatouille på höstens grönsaker med vitlöksbröd

Torsdag
Gulärtssoppa, cassavachips och örter. Serveras med pannkakor, vispad grädde och drottningssylt
Havets wallenbergare med gröna ärtor, brynt smör, lingon och potatis

Fredag
Sirapsrostad blomkål med polenta och rostade rotsaker
Kycklingfilé med kronärtkockscréme, rostad rödlök och friterad majs

 

Folkes hummus 
(serveras alltid med turkiska pickles och pita)
Hummus Masabacha med hela kikärtor
Hummus Matbukha – tomatsås med ägg

Folkes sallader
Rökt laxsallad med en mängd tillbehör
Vi löser även vegansk sallad! 



Folkes Subtopia jobbar för en hållbar matlagning och kan därför trolla fram rätter från dag till dag, vill du veta vad händer idag – följ dem på instagram: folkes_subtopia.

Restaurang Folkes Subtopia

I Subtopias entré hittar du Folkes, vår restaurang som är träffpunkten för såväl affärsluncher som mysfika. Hos Folkes är matlagning från grunden en självklarhet. De följer säsongens nyanser och utforskar ständigt sin kulinariska omvärld. De har även ett fokus på hållbarhet och jobbar för fler gröna alternativ.

Folkes driver sedan tidigare en omtyckt restaurang i Huddinge. Så här säger kökschefen Emilia Wahlström om etableringen i Alby:

— Vi vill bli det självklara valet av mötesplats i Alby som folk vill resa till och som lokalbefolkningen vill stanna kvar på. Vi vill lära känna området och bli en del av det.