Toppbild

ECF-hubb

Subtopia är en av sex hubbar som valts ut av European Cultural Foundation för att arbeta med konst och kultur som verktyg för demokrati

Foto: Klara G

Fortsätt läsa

Subtopia har valts ut som en av sex hubbar i Europa som arbetar med konst och kultur som verktyg för demokrati. Det är organisationen European Cultural Foundation (ECF) som tagit initiativ till ett projekt som ska lyfta kulturens betydelse för demokratin och samtidigt skapa utbyte mellan sex olika kreativa center i Europa. Som enda hubb i norra Europa står Subtopia i Botkyrka tillsammans med fem partnerorganisationer:

Fokus i projektet ligger på det gemensamma, det offentliga rummet, kultur och ekonomi. Projektet kommer att påvisa kulturens potential för ett mer demokratiskt Europa.

Idea Camp

Som en del av projektet arrangerar ECF med hjälp av de sex hubbarna Idea Camp, en konferens och arbetsmetod där 50 projektägare från hela Europa arbetar tillsammans. Nästa Idea Camp går av stapeln i Madrid 2017 och har temat ”Moving Communities”. Sista ansökningsdag för att delta i Idea Camp 2017 är 20 september 2016.

Läs mer om Idea Camp 2017 och om hur du ansöker.

2015 års upplaga hade temat Build the City och Subtopia stod som värd.

Läs mer om Idea Camp 2015.

Hubbar i projektet

Platoniq Goteo, Barcelona, Spanien
Krytyka Polityczna, Warszawa, Polen
Culture 2 Commons, Zagreb, Kroatien
Oberliht, Chisinau, Moldavien
Les Têtes de l´ Art, Marseille, Frankrike
Subtopia, Botkyrka, Sverige

ecflabs.org