Toppbild

100% Circus

100% Circus är en bedårande cirkusföreställning för vuxna och barn. Efter föreställningen bjuds på cirkus-prova-på och experimentverkstad.
18, 19, 25 och 26 mars
Foto Petter Hellman

Fortsätt läsa
Köp biljetterEller ring0771-130 150

100% CIRCUS – 18, 19, 25 och 26 mars

Är det nödvändigt att andas? Kan man hänga i håret? 100% Circus pressar sina förmågor till det omöjligas gräns. Till mongolisk strupsång och hula-dans utför den udda duon halsbrytande akrobatik bland annat med påle i en föreställning fylld av vänskap och humor. Med oväntade cirkusexperiment vrider och vänder Julien och Mikkel i sin familjeföreställning på allt som vi tar för givet.

Cirkus-prova-på och experimentverkstad

Efter föreställningen bjuder vi på cirkus-prova-på och fysikexperiment på tre teman: balans, tyngd och luft. Dessutom håller caféet öppet både före och efter föreställningen för den som vill fika, äta en mustig soppa eller en varmkorv.

Prova-på-program

Balans: gå på lina, bygg en balansfågel, balansera på slak lina och balansera i grupp.
Luft: Såpbubbel-race, jonglering, vik pappershelikopter och pappersplantävling.
Vikt: Parakrobatik, bygg ett torn med tyngsta överst och skapa en lager-på-lager-dryck.

OM KOMPANIET

100% Circus, Mikkel Hobitz (192cm, 85kg) och Julien Auger (168cm, 57kg) beskriver sig själva som en schweizisk armékniv. Med sina multidisciplinära tricks blandar de akrobatik, jonglering och kinesisk påle och perch. De är dessutom musiker. Våren 2012 tog de examen på DOCH (Dans och Cirkushögskolan i Stockholm) och har sedan dess turnerat med olika grupper runt om i världen.

Mikkel Hobitz om 100% Circus:
Jag har känt Julien sedan dansskolan och det är egentligen han som är den perfekte flygaren – både lätt och stark. Vi tänkte att det skulle vara kul att vända på det, så att han istället får rollen som bas och jag, som väger 27 kilo mer skulle vara flygaren. Det blev vår startpunkt och sedan dess har vi fortsatt att bryta ner de fysiska lagarna.